14°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

07.05.2019 / 20:57 Rukomet - Timur Dibirov

Vardar od sljedeće sezone neće postojati

Vardar od sljedeće sezone neće postojati
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Svi rukometaši Vardara već su dobili ispisnice i traže nove klubove, izjavio je danas Timur Dibirov, jedan od ključnih igrača makedonskog šampiona. On je za stranicu Rukometne federacije Rusije (rushandball.ru) rekao da je sportski direktor igračima Vardara saopštio da poslije završetka sezone tim više neće postojati.

Na konstataciju novinara da se govori da ima ljudi koji su zainterasovani za spašavanje šampionskog tima, on je rekao da te priče "tretira kao glasine".

"Dobili smo dokumente i sada smo slobodni igrači. Jedina zvanična informacija je ona od direktora koji je najavio zatvaranje tima, pa svi igrači traže novi posao", rekao je Dibirov.

Makedonski sportski portal Ekipa navodi da je Mihajlo Mihajlovski (predsjednik Seha lige i raniji prvi čovjek Vardara) zamolio upravu tima da sačeka do 10. maja i da ne daje dokumente rukometašima, jer do tada namjerava da "sastavi moćnu finasijsku konstrukciju" i sačuva tim.

Bivši predsjednik Vardara se, dodaje se, nadao se da zadrži kostur tima makedonskog šampiona, koji bi pojačao sa nekoliko makedonskih reprezentativaca.

"U međuvremenu se pojačavaju napori za sastavljanje moćnog sponzorskog tima makedonskih kompanija, koji bi preuzeo rukovođenje klubom", piše Ekipa.

Vlasnik i direktor Vardara, ruski milioner Sergej Samsonjenko nedavno je najavio da će na kraju sezone prestati da finansira tim višestrukog makedonskog šampiona koji je prije dvije godine osvojio i Ligu šampiona.(Vijesti.ba / Beta)

Izdvajamo