13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

24.04.2019 / 18:43 Politika - Sarajevo

Izetbegović s delegacijom Irana razgovarao o jačanju veza između dviju država

Izetbegović s delegacijom Irana razgovarao o jačanju veza između dviju država
Foto: FENA
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa delegacijom koju čine predstavnici društvenog, političkog i vjerskog života iranskog naroda, a koju je na poziv Ambasade Islamske Republike Iran u BiH predvodio Ajatolah Seyed Javad Shahrestani.

U otvorenom i srdačnom dijalogu, istaknuto je da su ukupni odnosi između Bosne i Hercegovine i Irana na vrlo visokom nivou te da i ova posjeta znači jačanje i intenziviranje već dobrih postojećih veza između naroda dviju zemalja.

U razgovorima je osuđen svaki vid nasilja u svijetu koji se pokušava pravdati vjerskim motivima.

Predsjedavajući Izetbegović je tom prilikom naglasio da je Vlada Bosne i Hercegovine i u najtežim, ratnim, trenucima branila sve vjerske objekte i bogomolje.

Stoga, progresivne snage u svijetu, rečeno je danas, moraju činiti zajedničke napore kako bi radikalizam i nasilni ekstremizam bili zaustavljeni i kako bi doživjeli poraz. Riječ je, kako je istaknuto, o velikom, vrlo ozbiljnom i mukotrpnom poslu koji zahtijeva angažman svih strana koje se zalažu za mir i suživot, saopćeno je iz PSBiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo