18°C
Mostar 21°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

20.04.2019 / 23:02 Kultura - Centar Skenderija

Očekuje se da će Sarajevski sajam knjiga oboriti sve rekorde posjećenosti

Očekuje se da će Sarajevski sajam knjiga oboriti sve rekorde posjećenosti
Foto: AA - Vijesti.ba

Već četvrti dan desetine hiljada posjetilaca svakodnevno dolazi na 31. Sarajevski sajam knjiga i 15. Bijenala knjige koji organizuje KJP Centar Skenderija d.o.o. u saradnji sa partnerom TKD “Šahinpašić“.

Organizatori očekuju da će ovogodišnji sajam u naredna dva dana oboriti sve rekorde, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sajmu učestvuje 109 izdavača, pet knjižara i jedna antikvarnica sa ponudom više od 25.000 naslova. Za čitaoce i publiku Sajam knjige je idealna prilika da otkriju nove trendove iz domena vlastitog interesovanja, da prisustvuju promocijama i upoznaju se sa autorima i književnicima.

Sajam je za posjetioce otvoren do 22. aprila u terminu od 10 do 19 sati, a ulaz je slobodan.

Specijalni program koji organiziraju Međunarodni centar za mir sa Centrom Skenderija i sarajevskim srednjim školama Primijenjenih umjetnosti i Prvom gimnazijom, održaće se 23. aprila povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, na platou Skenderija od 11 do 15 sati pod nazivom “Knjiga za ružu”.

“Pozivaju se svi građani da donesu knjigu ili ružu i naprave susret sa mladim umjetnicima koji će izvesti tekstove i predstave posvećene Servantesu i Šekspiru“, kažu iz Centra Skenderija.

Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir uputiće poruku povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, i desetogodišnjice Deklaracije o kulturi u BiH.

(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo