14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

18.04.2019 / 20:24 BiH - Podrške očuvanju bh. baštine.

Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići

Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići
Foto: Grad Sarajevo - Vijesti.ba

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići kao znak simbolične podrške očuvanju bh. baštine.

Na taj način, kako je saopćeno iz Gradske uprave, nastavljen je projekt oživljavanja tradicije, kojim je planirano obuhvatanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija sa ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Skaka smatra da će to privući posjetioce u bh. gradove, te je izrazio zadovoljstvo što je projekt naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića.

- Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze - rekao je Skaka, kojeg je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju te simbolične donacije.

Potom je delegacija predvođena gradonačelnikom Skakom ramazanski top uručila u prisustvu načelnika Općine Žepče Mate Zovke Medžlisu Islamske zajednice te općine.

U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio je Gradu Sarajevu na vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će to osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne saradnje između glavnog grada i Zavidovića. 


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo