11°C
Mostar 13°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

09.04.2019 / 15:27 Obrazovanje - Sajam u Mostaru

Potpisan Ugovor o suradnji između mostarskoga sveučilišta i Huaweia

Potpisan Ugovor o suradnji između mostarskoga sveučilišta i Huaweia
Foto: Vijesti.ba
U okviru 22. međunarodnoga gospodarskoga sajma u Mostaru u utorak je potpisan Ugovor o suradnji u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija između Sveučilišta u Mostaru i renomirane kineske tvrtke Huawei Technologies.

Ugovor su potpisali rektor mostarskog sveučilišta Zoran Tomić i direktor Huaweia u BiH Mr. Chenchen.

Ugovorom su omogućena stručna predavanja, usavršavanja, prakse za studente SUM-a i brojne mogućnosti za uključivanje studenata i nastavnika Sveučilišta u istraživačke djelatnosti Huaweia, priopćeno je iz Ureda za informiranje Sveučilišta u Mostaru.

Iz Uprave Huaweia ističu kako će za najbolje studente s prakse biti ponuđeni i odgovarajući poslovi što pruža izvrsnu mogućnost za početak međunarodne karijere.

Potpisani ugovor a još je jedan u nizu uspješnih ugovora i suradnji Sveučilišta u Mostaru i gospodarskog sektora kojim se nastavni planovi i programi nastoje prilagoditi potrebama gospodarskog sektora.

Ovakvi oblici suradnje donose brojne pogodnosti i za gospodarstvenike pružajući im stručna znanja sa SUM-a, potom pomoć pri znanstvenim i stručnim istraživanjima. Navedene aktivnosti dio su Strategije Sveučilišta koja je usmjerena ka izgradnji "sveučilišta budućnosti" kao društvenog pokretača i pomagača, navodi se u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo