19°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

25.03.2019 / 17:19 Politika - U Banja Luci

Američki ambasador s predstavnicima vlasti i opozicije u RS

Američki ambasador s predstavnicima vlasti i opozicije u RS
Foto: Vijesti.ba

Novi američki ambasador Erik Nelson sutra će boraviti u Banjaluci, gdje će se u odvojenim susretima sastati sa zvaničnicima RS prenosi BN TV.

Predviđeni su sastanci američkog ambasadora sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Radovanom Viškovićem i gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičem.

Navodno je u planu i sastanak sa liderom SDS-a Vukotom Govedaricom, što su neki mediji već okvalifikovali "izdajom" navodeći da se on sastaje sa predstavnicima američke administracije kako bi dobio jasne instrukcije za svoje dalje političko delovanje, jer, ga, kako navode, upravo američka administracija projektovala kao osobu koja će sprovoditi "NATO reformatorsku politiku" u RS i BiH.

Komentarišući ove napise, Govedarica u izjavi BN TV kaže da ovo nije prvi put da se uglednom beogradskom listu, Večernjim novostima, plasiraju zlonamjerne laži kada je u pitanju SDS i on lično i da to dolazi iz kuhinje režima u Republici Srpskoj.

"Naprosto žao mi je što se ovaj ugledni beogradski list stavio u službu režima u Republici Srpskoj", kaže Govedarica i dodaje da bi respektabilan i sa dugogodišnjom tradicijom taj medij morao znati da američki ambasador taj dan ne dolazi u posjetu Govedarici već Banjaluci gdje će se sastati i sa zvaničnicima Republike Srpske".

"Naprosto, Večernje Novosti iz Beograda nemaju ni jedan razlog da budu u službi režima u Republici Srpskoj", kazao je Govedarica, navodeći da ipak ekskluzivno pravo za izdaju u RS imaju Milorad Dodik i njegovi bliski saradnici.

"Ja nikada nisam potpisao ni jedan dokument koji nas vodi u NATO za razliku od funkcionera SNSD-a pa samim tim na raport može da bude pozvana samo suprotna strana", kazao je Govedarica.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo