30°C
Mostar 33°C
Tuzla 31°C
Banja Luka 32°C
Bihać 32°C
Powered by Dark Sky

22.03.2019 / 18:56 Fudbal - Armen Gyuldbaghyants

U modernom nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti

U modernom nogometu ne pobjeđuju uvijek favoriti
Foto: Vijesti.ba

Pokušat ćemo odigrati timski, potpuno posvećeni utakmici i svesti greške na minimum. Ukoliko tako pristupimo možemo očekivati pozitivan rezultat - rekao je selektor nogometne reprezentacije Armenije Armen Gyulbdaghyants na pres-konferenciji uoči prve utakmice kvalifikacija za Euro 2020. koju njegova selekcija igra sutra na Grbavici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako smatra da je reprezentacija BiH u prednosti zbog domaćeg terena, vjeruje da u modernom nogometnu nema favorita.

- BiH je u prednosti jer igra kući ali u modernom nogometu ne pobjeđuje onaj ko je favorit nego onaj ko pravi manje grešaka - kazao je selektor Armenije.

Nije želio posebno idzvajati nijednog igrača iz bh. reprezentacije navodeći da BiH ima igrača visokog glasa u svim poljima, također i da njegova selekcija ima igrača "na istom a možda i na većem nivou".

Još jednom je naglasio da će pokušati timski odigrati dobro i dati svoj maksimum za pozitivan rezultat.

Veznjak selekcije Armenije Sargis Adamyan ponovio je riječi selektora, ističući da njegovi aigrači i on u utakmicu moraju ući pozitivnog duha, svesti greške na minimum i dati sve da ostvare pozitivan rezultat.

Reprezentativci Armenije u 19 sati obavit će i službeni trening na stadionu Grbavica gdje će sutra od 20.45 biti odigran meč.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo