8°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

19.03.2019 / 23:37 BiH - 26. i 27. marta

U Sarajevu VII Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2019: Tehnologija betona''

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH,  IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizuje VII po redu Međunarodnu naučno stručnu konferenciju ''Sfera 2019: Tehnologija betona'' koja će se održati 26. i 27.03.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.

Konferencija će okupiti učesnike s područja regije, a učešće je besplatno. Prijaviti se možete online putem linka: 2019.sfera.ba/online-registracija/


Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem.

Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće saradnje.


Sponzori konferencije su kompanije:


Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron.


Partneri i izlagači su: TKK d.o.o., Fabika cementa Lukavac d.d., Put Inženjering d.o.o., Brend Xypex, MC Bauchemie d.o.o., Nexe grupacija, Tehna d.o.o., Transportbeton d.o.o., BT3, Beton Lučko d.o.o., Xella d.o.o., Hering d.d., Martini Gradnja d.o.o., Kelteks d.o.o., Guma-M, Inter d.o.o., Duly d.o.o., te kompanija Sanda group.


Konferenciju će svečano otvoriti visoki dužnosnici BiH u saradnji sa obrazovnim i privrednim sektorom.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo