16°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 22°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

19.03.2019 / 12:54 Obrazovanje - Najveća promocija

Univerzitet u Zenici promovirao 18 doktora nauka

Univerzitet u Zenici promovirao 18 doktora nauka
Foto: Vijesti.ba / FENA
Šezdesetu godišnjicu visokog obrazovanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, Univerzitet u Zenici (UNZE) obilježio je i današnjom, 15. promocijom doktora nauka koji su doktorirali na tom univerzitetu.

Kako je istakao prorektor za nastavu UNZE-a Enes Hašić, ovo je do sada i najveća promocija u najviše zvanje na tom univerzitetu, jer su danas promovirali 18 doktora nauka.

- Ovo za svaki univerzitet, za akademsku zajednicu znači jedan od najljepših i najznačajnijih trenutaka. Promocija predstavlja i svojevrsni dokaz kontinuiteta uspješnog bavljenja naučno-istraživačkim radom na našem univerzitetu. Ali, naravno, to nije samo veliki dan za akademsku zajednicu, nego i za širu zajednicu, odnosno bh. društvo u cjelini. S ovim doktorantima dobijamo novu snagu i znanje - istakao je rektor UNZE-a Damir Kukić, koji je podsjetio kako je najsigurniji put za bijeg iz siromaštva, kako materijalnog tako i duhovnog, vodi putem znanja.

Novi doktori nauka su: Alen Delić i Sedad Mušinović (Metalurško-tehnološki fakultet); Muvedet Šišić, Behar Alić, Mustafa Hadžalić, Muamer Terzić, Vehid Birdahić, Sanin Hasanić i Ekrem Bektašević (Mašinski fakultet), Almir Sivro i Dženana Kos (Filozofski fakultet); Ismeta Elezović (Ekonomski fakultet); Benjamina Londrc, Jasmina Đokić, Smajo Šabić i Ćamil Salahović (Pravni fakultet) te Bajro Torlak i Vildana Arnautović- Torlak (Medicinski fakultet).

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo