13°C
Mostar 18°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

14.03.2019 / 17:14 Politika - Afera vrbovanja selefija

Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju

Komšić: Nadam se da Hrvatska nije prešla crvenu liniju
Željko Komšić / Vijesti.ba
Navode pojedinih medija o eventualnoj uključenosti diplomata iz susjedne Republike Hrvatske u aktivnosti koje duboko ulaze u sferu špijunaže i terorizma u cilju ostvarivanja njihovih nejasnih interesa u BiH imati će jako ozbiljne implikacije.

Stoji ovo u rekaciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koju prenosimo u nastavku:


Samo loše informisan i neupućen posmatrač može pomisliti da se u današnjem svijetu diplomate isključivo bave "razvojem i unaprjeđenjem diplomatskih odnosa". Međutim, i u tim aktivnostima postoji precizno povučena crvena linija koja se ne smije prelaziti.


Ni današnje pojavljivanje Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske u Neumu, gdje se organizira  tzv. političko-naučni skup na temu izmjena Ustava Bosne i Hercegovine, još uvijek nije prelazak te crvene linije, iako demonstrira veliki nedostatak kućnog vaspitanja.


Od nadležnih sigurnosno - obavještajnih agencija Bosne i Hercegovine zatražena je provjera navoda o pokušajuprikazivanja BiH kao "regionalne baze terorista". Ako se ti navodi potvrde kao osnovani, BiH će bez oklijevanja poduzeti mjere koje su predviđene u takvim situacijama.(Vijesti.ba)

Izdvajamo