Utorak 19.02.


12.02.2019. / 14:14h Ekonomija - Edukaciju organizirala ZEDA

Stručnjaci Sveučilišta iz Viteza zeničke privrednike educirali o poduzetništvu

Stručnjaci Sveučilišta iz Viteza zeničke privrednike educirali o poduzetništvu
Zenička razvojna agencija “ZEDA” organizirala je danas edukaciju iz preduzetništva, kojoj je prisustovalo 28 osoba iz 20 privrednih subjekata registriranih na području Grada Zenica.

-Sveučilište iz Viteza implementira svoj projekt 'Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju', u sklopu kojeg provode određeni broj edukacija. Te su edukacije ponudili i nama, što smo mi i prihvatili kako bismo pomogli našim malim i srednjim preduzećima - kaže stručni saradnik za podršku malim i srednjim preduzećima, investitorima te voditelj Implusnog kreativnog centra Agencije “ZEDA” Mirza Sikirić.

Dodaje kako su Vitežani ponudili nekoliko tema, a da su oni odabrali one za koje su smatrali da će najviše koristiti njihovim poduzetnicima.

-Odabrali smo predavanja o naplati potraživanja, jer smatramo da je to uvijek aktuelno, jer mala i srednja preduzeća imaju problem s naplatom. Tako da im je dobro da se upoznaju sa zakonskim okvirom i praksom. Druga tema je poslovno komuniciranje, što je također važna tema - smatra Sikirić.

Navodi kako je Sveučilište iz Viteza potpuno besplatno održalo ovu edukaciju za zeničke privrednike te da očekuju kako će njihov primjer slijediti još neke visokoškolske ustanove i organizacije, koja će podijeliti svoja znanja s privrednicima.

-Gradska politika je da pojača preduzetništvo i investicione prilike u Gradu, odnosno da ojača postojeća i omogući uslove za otvaranje novih preduzeća - ističe Sikirić.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!