Nedjelja 24.02.


12.02.2019. / 13:11h Crna hronika - MUP ZDK

U stanu u Zenici pronađena opojna droga

U stanu u Zenici pronađena opojna droga
Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe J.I, rođenog 1995. godine, iz Zenice, koja se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 8. februara 2019. godine, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području Zenice. Tačnije, izvršen je pretres stana u ulici Čurukovića put, vlasništvo navedene osobe. Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

- jedna tzv. mrvilica biljne materije,
- jedna digitalna vaga za precizno mjerenje,
- upakovana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 873,50 grama,
- četiri upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 43,35 grama.

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a osoba J.I. lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

zenica-droga-2

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!