Nedjelja 24.02.


12.02.2019. / 12:56h BiH - Donacija

Djeca iz vrtića 'Poletarac' Srebrenica dobila igračke i didaktički materijal

Djeca iz vrtića 'Poletarac' Srebrenica dobila igračke i didaktički materijal
Djeca koja pohađaju vrtić "Poletarac“ u Srebrenici danas su dobila nove igračke i didaktički materijal, koji je u humanitarnoj akciji u Holandiji sakupila Selvedina Mašić-Gušić.

Ova Bratunčanka koja više od 20 godina živi u Holandiji i godinama radi na realizaciji brojnih humanitarnih projekata, organizirala je zajedno sa Srebreničaninom Dženanom Halilovićem akciju prikupljanja igračaka i didaktičkog materijala za vrtić u Srebrenici.

-U svemu nam pomaže moja prijateljica Juliete Bakeren, koja godinama dolazi u Bosnu. Danas smo u Srebrenici, uručili smo im poklone, oni će da se igraju, a mi ćemo da ponesemo lijepa sjećanja. Zaista imamo lijepu saradnju s upravom vrtića, direktoricom i uposlenima i svi zaista rade da djeci ovdje omoguće što bolje uslove - rekla je Mašić-Gušić.

Direktorica vrtića "Poletarac“ Mirela Hodžić zahvalila je gostima iz Holandije.

- Sve što su nam oni danas poklonili će dobro doći. Mi imamo novi vrtić, ali uvijek nedostaje tog didaktičkog materijala. Djeca su se obradovala, a i mi s njima - rekla je Hodžić.

Dječiji vrtić "Poletarac“ pohađa više od stotinu djece koja su raspoređena u pet grupa.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!