Utorak 19.02.


12.02.2019. / 12:41h Ostali sportovi - Smrt u 54. godini

Preminuo Zejd Dukmenić, istaknuti trener i selektor u taekwondou

Preminuo Zejd Dukmenić, istaknuti trener i selektor u taekwondou
Istaknuti bosanskohercegovački sportista i trener Zejd Dukmenić preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak u Sarajevu u 54. godini.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bio je komandir čete vojne policije Crnih labudova, elitne jedinice Armije RBiH. Njegova uloga u odbrani BiH bit će upamćena među saborcima, ali i brojnim građanima i patriotama.

U dugogodišnjoj sportskoj karijeri bio je višestruki prvak Njemačke i bivše Jugoslavije u taekwondou.

U uspješnoj trenerskoj karijeri obavljao je dužnosti selektora takewondo reprezentacije BiH od 1996. do 2004. godine, a najbolje takewondoiste naše države predvodio je na više od 60 najvećih međunarodnih takmičenja, svjetskim, evropskim i balkanskim prvenstvima. Jedan je od osnivača Taekwondo saveza BiH, u kojem dugi niz godina bio predsjednik. 

Dukmenić je bio i osnivač Teakwondo akademije koja nosi njegovo ime, u kojoj je tokom više od dvije decenije rada podigao i trenirao brojne vrhunske taekwondiste naše zamlje i bio jedan od najzaslužnijih za razvoj ovog sporta u BiH.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!