Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


11.02.2019. / 17:33h Obrazovanje - Ministar obrazovanja HNK

Hadžović za Vijesti.ba: Nema razloga za štrajk, roditelji su zabrinuti

Hadžović za Vijesti.ba: Nema razloga za štrajk, roditelji su zabrinuti
Ministar obrazovanja HNK Rašid Hadžović u kratkoj izjavi za Vijesti.ba rekao je da ne postoji pravi razlog za današnji štrajk upozorenja Sindikata osnovnog obrazovanja u ovom kantonu. Dodao je i da nema pravu informaciju da li se štrajkovalo u svim školama, kazavši das u u Ministarstvo zvali roditelji, negodujući, zabrinuti za djecu koja su svaki put “žrtva viših igara” i koji zbog toga ispaštaju u ljetnim danima kada bi trebali biti na raspustima.

- Ispošotovali smo sve što je navedeno u Kolektivnom ugovoru. U zaključku piše kako Vlada treba da iznađe način za povećanjem plata. To je u ovom trenutku jedino bilo moguće povećanjem osnovice, izjavio je Hadžović.

Osvrnuo se i na druge probleme na koje je ukazao Sindikat.

- Pedagoški standard i novi zakoni su pripremljeni. Ipak, bez političke volje teško je sve to dovesti do kraja. HDZ HNK ranije je zahtijevao da se ne usvajaju zakoni i vrše nova upošljavanja, sve dok se ne imenuje nova Vlada, dodao je Hadžović.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!