Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


11.02.2019. / 14:24h BiH - Darko Ćulum

MUP RS će učiniti sve da pomogne da se Gačić uhvati

MUP RS će učiniti sve da pomogne da se Gačić uhvati
Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je danas Srni da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske učiniti sve što budu mogli kako bi Federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Poslije sastanka sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom u Sarajevu, Ćulum je rekao Srni da je MUP Srpske pojačao aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

"Policija Srpske je u stalnom kontaktu sa Federalnom upravom policije i pružićemo im maksimalnu podršku kako bi osumnjičeni bio lociran i uhapšen", istakao je Ćulum i dodao da ne može govoriti o operativnim podacima o kojima je razgovarao sa Kormanom.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo raspisala je potragu za Gačićem u kojoj se navodi da je naoružan i opasan.

Gačić je osumnjičen da je prošle sedmice na području opštine Konjic ubio Sauda Sultanića nakon čega se dao u bjekstvo, a u subotu i pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begić u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Gačića zbog sumnje da je ubio Begića.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!