Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


11.02.2019. / 14:11h BiH - Vanredna sjednica

Komisija za sigurnost KS: Staviti na raspolaganje sve resurse

Komisija za sigurnost KS: Staviti na raspolaganje sve resurse
Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo nakon ubistva pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića i aktivnosti koje se poduzimaju na terenu, uključujući osiguranje manifestacije EYOF, razmatrani su na današnjoj vanrednoj sjednici Komisije za sigurnost Skupštine KS.

- Komisija podržava sve aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Uprave policije KS, te drugih policijskih agencija koje učestvuju u potrazi za ubicom policajca Mahira Begića. Molimo nadležne policijsko-pravosudne institucije da stave na raspolaganje sve resurse kako bi ovaj slučaj rasvijetlili i što prije uhvatili počinioca ubistva policajca Begića - saopšteno je iz Komisije za sigurnost.
 
Iz Komisije pozivaju građane Kantona Sarajevo da dostave policiji sve informacije koje bi mogle pomoći u lociranju i hapšenju osobe osumnjičene za ubistvo.
 
Također je upućena zahvalnost svim novinarima i medijima na profesionalnosti koju su pokazali u praćenju i prezentiranju rada policijskih agencija na rasvjetljavanju ubistava u Podorašcu i Tarčinu, uz molbu da nastave pratiti aktivnosti Vlade i MUP-a Kantona Sarajevo u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja građana, saopćeno je iz Pres-službe KS.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!