Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


11.02.2019. / 11:10h Regija - Predsjednik SDPS

Ljajić: Sada je trenutak za izbore

Ljajić: Sada je trenutak za izbore
Predsjednik SDPS Rasim Ljajić smatra da je sada trenutak za parlamentarne izbore, kako bi nova vlada dobila pun demokratski kapacitet i legitimet za rješavanje pitanja KiM.

Kao drugi razlog zbog koga bi trebalo ići na izbore Ljajić vidi proteste na ulici gdje se osporava legitimitet vlasti.

"Već imamo najavu bojkota palamenta i proteste na ulici, gdje se osporava legitimitet vlade i vlasti. Ako se taj legitimitet osporava, ne postoji drugi način da se on provjeri nego na izborima", rekao je Ljajić za TV Pink.

Svuda se vlast, dodaje, dobijala i gubila na izborima.

"Ljudi kažu, vi ste 5. oktobra na ulici. Ne, Milošević je srušen 24. septembra na izborima, a 5. oktobra je odbranjena izborna volja ljudi. Mislim da je ovo sada trenutak da se ide na izbore", rekao je Ljajić, koji je i potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.         

Kaže da će, u slučaju da izbora bude, svakako prvo razgovarati sa SNS o formiranju zajedničke liste, ali i navodi da ostaje pri tome da više ne želi državnu funkciju.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!