Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


11.02.2019. / 08:00h BiH - Ministar Katica

Građane Sarajeva od danas će osiguravati novih 130 policajaca

Građane Sarajeva od danas će osiguravati novih 130 policajaca
Uslijed intenzivne potrage za ubicom Edinom Gačićem, u koju su uključene sve policijske snage iz naše zemlje, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Admir Katica oglasio se na Facebooku rekavši kako će građane u KS od danas osiguravati dodatnih 130 policajaca.

Kako je istakao Katica, osjećaj sigurnosti građana prioritet je sarajevske policije.

"Novih 130 policajaca na terenu. Jer nam je osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo najvažniji, posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato, a zbog toga sto mi služimo građanima, na zahtjev i uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo, od sutra će građane Kantona Sarajevo osiguravati dodatnih 130 policijskih službenika iz drugih kantona. Želimo da se građani Kantona Sarajevo osjećaju sigurno, posebno kada su u pitanju škole, vrtići i sva druga mjesta za koja se procjeni da je potrebno. I svaku informaciju koju imate dostavite policiji. Pozovite telefonom, dajte je prvom policajcu kojeg sretnete. Ako treba dostavite i meni. Sve će se provjeriti. Jer smo svi na istom zadatku", napisao je jučer Katica na Facebooku.

 


(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još