Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


10.02.2019. / 11:16h Crna hronika - Općinski sud u Livnu

Uhapšenima u operativnoj akciji 'Kalin' određen jednomjesečni pritvor

Uhapšenima u operativnoj akciji 'Kalin' određen jednomjesečni pritvor
Općinski sud u Livnu je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Livnu jučer odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji kodnog naziva "Kalin".

Osumnjičeni L.G. (1977.) i P.G. (1971.), obojica iz Tomislavgrada, pritvoreni su radi krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Oni su uhapšeni 7. februara u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kalin", koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije, uz podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podrušku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agecnije BiH, te policijskih službenika MUP-a Livanjskog kantona.

Akcija je provedena prema nalogu nadležnog Općinskog suda u Livnu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Livnu u cilju suzbijanja nelegalnih aktivnosti vezanih za nabavku i preprodaju opojnih droga.

U akciji je zaplijenjeno oko sedam kilograma opojne droge, koja svojim izgledom asocira na "marihuanu", a sumnja se da je bila nabavljena radi daljnje preprodaje.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje pritvora.

Nakon održanog ročišta, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, kao i zbog postojanja okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogli ponoviti ista ili slična krivična djela, postupajući sudija Općinskog suda u Livno je protiv osumnjičenih donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u krivičnom predmetu protiv osumnjičenih je u toku.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!