Sarajevo 1 °C Utorak 19.02.


09.02.2019. / 20:49h Regija - Ivica Dačić

Protest Zagrebu zbog napada na vaterpoliste "Zvezde" u Splitu

Protest Zagrebu zbog napada na vaterpoliste
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će Srbija uručiti protest Hrvatskoj zbog napada na vaterpoliste "Crvene zvezde" u Splitu.

"Nažalost, to je posledica jedne antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u društvu", rekao je Dačić za RTS.

On je dodao da će Beograd tražiti tačno utvrđivanje počinilaca i njihovo kažnjavanje, ali da ga više od toga brine atmosfera u Hrvatskoj.

Dačić je rekao da se tako nešto ne bi desilo u Srbiji, bez obzira na neslaganja sa Hrvatskom.

On je rekao da nosioci političke vlasti treba da stvaraju atmosferu koja neće biti podsticaj na ovakve šovinističke i anticivilizacijske postupke.

Hrvatski huligani napali su četvoricu vaterpolista "Crvene zvezde" na splitskoj Rivi prije meča sa "Mornarom", zbog čega je duel 13. kola Regionalne lige odložen.

Direktor Vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.

Milojević je rekao da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobjegao od napadača, zadobio frakturu nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još