15°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

10.03.2019 / 11:42 Ostali sportovi - U konkurenciji od 57 brzoklizača

Tarik Omeragić 38. na Svjetskom prvenstvu u Sofiji

Tarik Omeragić 38. na Svjetskom prvenstvu u Sofiji
Foto: Savez klizačkih sportova BiH - Vijesti.ba

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Tarik Omeragić, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupio je od 8. do 10. ovog mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Sofiji (Bugarska). Sa njim je u Bugarskoj bio je i njegov trener Nihad Bašić.

U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, koji su prije Sofije ispunili zadanu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu definisanu Pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU), bh.  reprezentativac u trci na 1000 m zauzeo je 38. mjesto,  a u  trkama na 1500 m i 500 m, za nekoliko sekundi popravio je najbolja lična vremena.

Uspjeh je i sam odlazak na Svjetsko prvenstvo i takmičenje sa najboljim brzoklizačima svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog značajan budžet za pripreme i nastupe, sa cijelim pratećim timom, dok bh. reprezentativac, osim pomoći Saveza, nije imao ništa od toga, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Kako se navodi u saopćenju u Savezu su zadovoljni nastupom bh. reprezentativca, kod kojega se, obaranjem ličnih vremena u svim disciplinama, osjeti vidan napredak, a posebno su zadovoljni načinom sa kojim predstavlja BiH u svijetu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo