13°C
Mostar 13°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

13.01.2019 / 16:26 Regija - Ugledni beogradski književnik

David: Srbija glavni uzrok nestabilnosti regiona

David: Srbija glavni uzrok nestabilnosti regiona
Filip David / Vijesti.ba
Neki u Srbiji još ne mogu da shvate i pomire se sa tim da je Crna Gora nezavisna država, kaže ugledni beogradski književnik Filip David.

Ističe da u Srbiji postoji duboki nesklad između stvarnog života i političke propagande.

Govoreći o tome ko kvari odnose između Crne Gore i Srbije, David za Pobjedu kaže da „kakvi će odnosi biti, mnogo više zavisi od Srbije nego od Crne Gore“, prenosi RTCG.

„Srbija je, mora se to reći, sa nizom svojih neriješenih unutrašnjih i spoljnih pitanja, glavni uzrok nestabilnosti ovog našeg dijela svijeta. Pogledajte samo kakve odnose srpske vlasti imaju sa svojim susjedima. Ni sa jednim od susjeda ti odnosi nisu zadovoljavajući. Srpska vlast mora da se upita zašto je tako. Neće biti da je Srbija baš u svemu u pravu, kako tvrdi zvanična propaganda. Prije bi se reklo je upravo suprotno“, kazao je David.

Sagovornik Pobjede smatra, između ostalog, i da postoji „duboki nesklad između onoga što je stvarnost i slike koja se stvara o toj stvarnosti“.

„Nesklad između stvarnog života i političke propagande. Pod uticajem kontrolisanih medija i političke demagogije dobar dio naroda više vjeruje lažima i poluistinama nego sopstvenim očima. U tom pogledu situacija se nije bitno izmijenila u odnosu na devedesete godine, matrica je ista, obmane su slične. Kako se može govoriti o nekom značajnom poboljšanju standarda kad većina stanovnika Srbije ima mizerne plate, a preko milion penzionera prima mizerne penzije. Ono što posebno zabrinjava nije samo ta materijalna bijeda, nego to što pod ruku sa njom ide ogromna količina korupcije, ostrašćenosti, primitivizma i prostakluka”, rekao je David.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo