11°C
Mostar 16°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

09.01.2019 / 19:00 Politika - Bivši predsjednik Hrvatske za Vijesti.ba

Mesić: Čovićevo prisustvo na proslavi 'Dana RS' sramotno za sve koji ga podržavaju

Mesić: Čovićevo prisustvo na proslavi 'Dana RS' sramotno za sve koji ga podržavaju
Foto: Vijesti.ba
Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već odavno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu.

Rekao je ovo u kratkom razgovoru za Vijesti.ba bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju neustavnog dana RS u Banjoj Luci.

Mesić naglašava kako je proslava 9. januara, dana RS-a, protuustavni čin, jer je Ustavni sud BiH taj dan proglasio neustavnim.

- Naime, RS postoji tek nakon Dejtonskog sporazuma i ovaj datum nema nikakve veze s RS-om. A svako ko se uključuje u proslavu tog dana manifestira i svoje mišljenje o BiH - poručuje Mesić.

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik BiH, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH.

- Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH - dodaje Mesić.

Naš sagovornik smatra kako je današnja posjeta Čovića Banjoj Luci sramota za sve one koji su bili angažirani na njegovom izboru za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

- To je sramotno za sve one koji su se zalagali da on iz korpusa hrvatskog naroda bude izabran za člana Predsjedništva BiH - zaključuje Mesić u razgovoru za Vijesti.ba.
 

D.K.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo