Sarajevo -1 °C Utorak 22.01.


06.01.2019. / 12:21h Ostali sportovi - Seniorski reprezentativac BiH

Branković na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju u Holandiji

Branković na Evropskom prvenstvu u brzom klizanju u Holandiji
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, uz podršku Saveza kizačkih sportova BiH i KRK "The One", od 11. do 13. januara će učetvovati na na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Branković se trenutno sa reprezentativcima Hrvatske priprema u  Zagrebu, a sa njima će 9. januara otputovati na takmičenje.

Zbog nedostatka adekvatne podrške i ledene plohe u Sarajevu, naš reprezentativac je prinuđen da pripreme obavlja vani i putuje sam na međunarodna takmičenja. Znajući našu situaciju, mnogi timovi i pojedinci nastoje da nam pomognu, pa će i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, uz našeg reprezentativca na ovom takmičenju, bez naknade, biti poznati belgijski trener Pieter Gysel, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Bez obzira na okolnosti u Savezu očekuje dobar nastup Brankovića, te da  u konkurenciji najboljih brzoklizača Evrope izbori nastup u finalu.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!