Sarajevo -10 °C Četvrtak 17.01.


05.01.2019. / 10:30h Crna hronika - Kakanj

Potraga na Ponijerima za nestalim mladićem

Potraga na Ponijerima za nestalim mladićem
Pripadnici Gorske službe spašavanja Federacije BiH su cijelu noć vršli pretragu terena za mladićem koji se iz svoje vikendice na Ponijerima udaljio u četvrtak u jutarnjim satima od kada mu se gubi svaki trag.

Pretragu terena pripadnici GSS-a FBiH vršili su sa potražnim psom Šmekijem, a pored snježnih padavina i niskih temperatura dodatni problem im predstavlja to što je grtalica zametnula sve tragove.
 
Potraga se nastavlja i danas, saopćeno je iz GSS Team - stanica Sarajevo.
 
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je jutros na područje Ponijera kod Kaknja uputila timove sa opremom za spašavanje u zimskim uslovima i pse za pretragu terena sa vodičima i uključila se u potragu za nestalim mladićem El-Eminom Hadžićem (1996.) iz Kaknja za kojim su pripadnici  GSS-a BiH prethodnu noć tragali.
 
Osim pripadnika FUCZ-a, u potrazi učestvuju i GSS u BiH, stanice: Žepče, Srebrenik, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Zavidovići i Mostar, sa ukupno 35 članova, jedinica za podršku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i pripadnici PS Kakanj.


 
Nestanak mladića prijavljen je i Policijskoj stanici u Kaknju.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!