Sarajevo 2 °C Utorak 19.02.


07.12.2018. / 17:08h BiH - Regulatorna agencija za komunikacije

Emitovani sadržaj na TVSA nije u suprotnosti sa pravilima

Emitovani sadržaj na TVSA nije u suprotnosti sa pravilima
U svjetlu nedavnih dešavanja, a u vezi sa gostovanjem karikaturiste Filipa Andronika u programu Televizije Sarajevo u okviru kojeg su prikazani njegovi radovi koji su izazvali negativne reakcije, Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) obavještava da je, po službenoj dužnosti, pregledala sporni prilog i utvrdila da emitovani sadržaj nije u suprotnosti sa pravilima Agencije.

Agencija podsjeća da pravo na slobodu izražavanja podrazumijeva i pravo na plasiranje sadržaja poput humora, satire i karikature te navodi kako lične emocije ne mogu biti povod za ograničavanje tih sloboda, što je potvrđeno brojnim odlukama Suda za ljudska prava u Strazburu.

Agencija, u skladu sa nadležnostima, štiti slobodu izražavanja kao osnovnog ljudskog prava u demokratskom društvu, te osuđuje svaku vrstu političkog i drugog pritiska na slobodu izražavanja, saopćeno je iz RAK-a.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!