14°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

05.12.2018 / 21:46 BiH - Tokom svečane promocije

Sarajevski diplomanti aplauzima zahvalili Denisu Zvizdiću

Sarajevski diplomanti aplauzima zahvalili Denisu Zvizdiću
Foto: Screenshot / Vijesti.ba
Proteklog vikenda u Sarajevu je održana sečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu. Promovirano je ukupno 5246 diplomanata i magistranata.

Svečanoj promociju je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić za kojeg je rektor Rifat Škrijelj rekao da je kao profesor Univerziteta u Sarajevu sa Arhitektonskog fakulteta, jedan od ljudi koji je u mandatu 2002. - 2006. započeo ozbiljni projekat 150 asistenata Univerzitetu u Sarajevu.

- Ovo što sada mi radimo, nastavak je te ideje, rekao je Škrijelj.

U svom govoru Zvizdić je naglasio da diplomanti i magistranti moraju cijeniti znanje koje su stekli te da su oni budućnost Bosne i Hercegovine.

Iskazao je i želju da se smjena generacija u državi dogodi što prije.

- Današnji dan je ustvari razdjelnica između dvije etape vaših života. Jedne studentske, koja je nezaboravna, ostaje trajno upamćena i puna entuzijazma i koja se danas završava, i druge etape, koja počinje i koja je mnogo ozbiljnija i odgovornija, ali i zbog toga izazovnija i inventivnija“, rekao je predsjedavajući Zvizdić.

Dodao je da želi uputiti nekoliko poruka, od kojih je, po njemu, najvažnija da trebaju ostati svjesni činjenice da su svoje znanje i zvanje stekli na najboljem i najstarijem univerzitetu u Bosni i Hercegovini.

- I da ste to stekli upornim radom, trudom, odricanjem, neprospavanim noćima i stalnim stjecanjem novih znanja, vještina i kompetencija, jer, kako reče jedan stari filozof: ‘Korijeni učenja su gorki, ali će zato plodovi biti slatki.' I zato čuvajte te vrijednosti, čuvajte dignitet vaših profesija“, poručio je predsjedavajući Zvizdić kojeg su studenti i njihovi roditelji tokom govora više puta pozdravljali aplauzom.

Kako je sve izgledalo pogledajte u video-prilogu.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo