Sarajevo 2 °C Utorak 19.02.


05.12.2018. / 17:52h Regija - Aleksandar Vulin

Vojska Kosova neprihvatljiva - KFOR najodgovorniji za mir

Vojska Kosova neprihvatljiva - KFOR najodgovorniji za mir
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU u Beogradu Semom Fabricijem da je formiranje vojske samoproglašenog Kosova neprihvatljivo za Srbiju i da je, u skladu sa Rezolucijom 1244, KFOR jedini garant bezbjednosti i najodgovorniji za održavanje mira i bezbjednosti na Kosmetu.

Vulin je ukazao da uvođenje stoodstotnih taksi na proizvode iz Srbije i BiH predstavlja još jedan akt samovolje predstavnika prištinskih vlasti koji označava kršenje regionalnih sporazuma o slobodnoj trgovini.

Iz Ministarstva odbrane Srbije je saopšteno da je Vulin zahvalio i evropskom komesaru za proširenje i susjedsku politiku Johanesu Hanu na principijelnom stavu i pružanju podrške Srbiji po pitanju uvedenih taksi.

Vulin je istakao da Ministarstvo odbrane Srbije nastavlja saradnju sa EU u okviru Zajedničke bezbjednosne i odbrambene politike kroz angažovanje u misijama EU, pripremama za učešće u borbenoj grupi EU, pripremama za upućivanje civila u misije i učešćem u zajedničkim projektima sa Evropskom odbrambenom agencijom.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još