Sarajevo 6 °C Subota 16.02.


05.12.2018. / 11:19h Muzika & Film - Sarajevo

Premijerno prikazan film 'Velika bijela kuća' mladih liječenih od raka

Premijerno prikazan film 'Velika bijela kuća' mladih liječenih od raka
Film "Velika bijela kuća", autorski rad članova grupe mladih liječenih od raka "MladiCe", premijerno je prikazan u sarajevskom Cinema Cityju, a prethodno je ostvario veliki uspjeh osvojivši u oktobru Grand Prix na Dubrovnik Film Festivalu 2018 (DUFF).

Grupa "MladiCe" djeluje u okviru Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i njihovog mentora Zorana Ćatića.
 
U publici na premijeri filma bila su hrabra djeca i roditelji te prijatelji Udruženja, donatori, volonteri i mnogi drugi veliki prijatelji Udruženja koji podržavaju njihov rad i velika su podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.
 
"Velika bijela kuća" je dokumentarni film koji na osnovu sopstvenog životnog iskustva diskutuju o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost u ostvarenju svojih snova, sada i prije opasne bolesti koju su preživjeli.
 
Urađen je isključivo volonterskim radom i velikim entuzijazmom članova te grupe koji su na ovaj način željeli pokazati da neprestano moramo tražiti nove načine da mladi javno govore o problemima, ali i istovremeno ukazuje na mogućnosti za njihove rješavanje.
 
- Ovaj film je kruna našeg dosadašnjeg rada, a pošto je film dijelom i priča o Roditeljskoj kući, pa i naziv simbolično aludira na nju, onda je on i kruna rada Roditeljske kuće. Njegova premijera je i dijelom zahvala svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način podržali rad Roditeljske kuće i Udruženja, a samim tim i rad mreže mladih liječenih od raka "MladiCa" te djecu oboljelu od raka - istaknula je predstavnica mreže mladih liječenih od raka "MladiCe" Advija Džambas.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!