15°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

21.11.2018 / 19:42 Galerije - Volim te, roza, ti si meni sve

Nakon Pariza, promocija roza čokolade i u Sarajevu

U sarajevskoj Mrvici posjetioci su večeras s uživanjem degustirali Ruby čokoladu.

Među sladokuscima, radi se o svjetski važnom događaju – nakon mliječne, tamne i bijele, nakon osamdeset godina, kompanija Barry Callebaut na tržište je plasirala i roza čokoladu, bez umjetnih boja.

Osim boje, karakterističnog je i ukusa. Prvo što osjetite jeste autentični karakter mliječne čokolade, kremaste teksture i tipične tamne note kakaa, a zatim talas ukusa šumskog voća, s prepoznatljivim notama maline i tek malo borovnica, uz vrlo malo kiselkastog doživljaja okusa.

Karakteristična boja i ukus potiču od zrna kakaovca boje rubina i nisu posljedica dodavanja voćnih aroma niti boja.

Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompaniji "Callebaut" potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu.

Uspjeli su postići da čokolada bude živahne, vesele boje, bez umjetnih aroma i bojila i da se nametnu trendu, te konačno postoji roza čokolada, koja je zdrava.

Degustaciju u kojoj su  uživali brojni posjetitelji, organizirali su Bashka i Mrvica Cafe & Bakery.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo