Sarajevo 9 °C Srijeda 20.02.


19.11.2018. / 20:00h Politika - Poslanik SNSD-a za Vijesti.ba

Žunić: Očekujem konstruktivno djelovanje i opozicije u NSRS

Žunić: Očekujem konstruktivno djelovanje i opozicije u NSRS
Novoizabrani poslanik SNSD-a Igor Žunić u izjavi za Vijesti.ba kaže da očekuje da će novi saziv Narodne skupštine RS raditi konstruktivno, te usvajati zakone, odluke i strateške dokumente koji će biti korisni za građane RS i BiH.

"Očekujem ono što bi svaki normalni političar očekivao, a to je da u Narodnoj skupštini provodimo ono zbog čega su nas građani birali. U konačnici, nadam se da ćemo se mi parlamentarci boriti da po okončanju našeg četvorogodišnjeg mandata, građani žive bolje", poručio je Žunić, koji će, kako se očekuje, biti predsjedavajući Kluba SNSD-ovih poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Komentarišući činjenicu da će SNSD zajedno sa partnerima imati dvotrećinsku većinu u entitetskom parlamentu, ovaj poslanik je naveo da će to umnogome olakšati rad najvišeg zakonodavnog tijela u RS.

"Kada je skupštinska većina komotnija i šira, ostaje manje prostora za ucjene koje su, nažalost, postale normalne u političkom životu. Ako imamo veću i širu većinu, biće lakše donositi reformske zakone i odluke", pojašnjava Žunić u razgovoru za Vijesti.ba.

Prema njegovim riječima, u narednom mandatu narodne poslanike očekuje usvajanje reformskih zakona i akata.

"To će možda biti teške odluke, ali će u budućnosti doprinijeti boljem životu građana", smatra on.

Naš sagovornik osvrnuo se i na buduće djelovanje opozicije u Narodnoj skupštini RS, kazavši da bi volio da ona bude konstruktivna, te da se u skupštinskim klupama vode rasprave na osnovu argumenata.

Imajući u vidu činjenicu da su opozicioni poslanici prethodne četiri godine u više navrata pokušali blokirati rad entitetskog parlamenta, Žunić je naveo kako ne bi želio da takva praksa bude nastavljena.

"No, očekujem da će biti nastavljena, imajući u vidu da se i danas, prvog dana, krenulo sa nekim performansima za skupštinskom govornicom. Obično ljudi koji nemaju ideju i viziju šta treba da ponude, koriste takve populističke metode", mišljenja je Žunić.

Potcrtao je da cilj kako vlasti, tako i opozicije treba da bude usvajanje zakona koji će biti dobri i korisni za građane.

"Samopromovisanje, predstava za javnost i ono što smo danas imali priliku da vidimo, ne donosi dobro nikome, a naročito ne opoziciji, a to se dokazalo na oktobarskim izborima. Naši građani uopšte nisu naivni", zaključio je Žunić u razgovoru za naš portal.

N.Ć.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!