Sarajevo -4 °C Srijeda 20.02.


19.11.2018. / 14:07h Fudbal - Kvalifikacije za Euro 2020.

BiH u drugom šeširu, poznato sedam timova s kojim nećemo igrati

BiH u drugom šeširu, poznato sedam timova s kojim nećemo igrati
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bit će u drugoj jakosnoj grupi prilikom žrijeba kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Evropska nogometna federacija (UEFA) je odlučila da se jakosne grupe za žrijeb određuju po plasmanu u Ligi nacija, tako će u prvoj jakosnoj skupini biti 10 najboljih selekcije iz Divizije A, u drugoj jakosnoj skupini preostale dvije iz Divizije A te osam najboljih iz Divizije B…

Za sada je poznato osam nositelja, a to su: Belgija, Francuska, Italija, Portugal, Španija, Engleska, Švicarska i Holandija.

Jedna od ovih reprezentacija će biti rival Zmajevima, a Bosna i Hercegovina će biti u drugom šeširu, gdje su još sigurni Rusija, Ukrajina Vels, Danska, Austrija, Švedska i Island. To je sigurnih sedam reprezentacija protiv kojih Zmajevi neće igrati u kvalifikacijama za plasman na Euro.

Preostala dva tima saznat ćemo danas i sutra. Iz Divizije A doći će nam još jedan tim, pored Islanda, koji je već stigao. Dilema je između Hrvatske. Njemačke i Poljske. U ovom trenutku Poljska je najbliža.

No, ako Poljska dobije Portugal, a Njemačka nadigra Holandiju, onda će u naš šešir doći Hrvatska, koja bi imala najslabiju gol-razliku.

Posljednjeg desetog učesnika drugog šešira dobit ćemo između Češke i Slovačke. Pobjednik će biti u našem šeširu, poraženi ide u treći jakosni šešir. Remi odgovara Češkoj.

Srbija će biti u trećem šeširu, bez obzira kako završi susret protiv Litvanije, jer su osigurali da budu među dvije najbolje drugoplasirani ekipe.

Potencijalno moguće je da nakon dugo vremena na žrijebanju 2. decembar u Dublinu bude sortirana ex-Yu grupa u borbi za Euro, u kojoj bi bili Hrvatska, BiH, Srbija, te Slovenija, Crna Gora ili Makedonija.


(Vijesti.ba / SCsport)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!