Sarajevo -4 °C Srijeda 20.02.


16.11.2018. / 17:28h Svijet - Čelnica francuske krajnje desnice

Marine Le Pen: EU je krivac za Brexit

Marine Le Pen: EU je krivac za Brexit
Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen optužila je politiku Evropske unije za britansko napuštanje tog bloka.

- Da EU nije bila onakva kakva je sada, Ujedinjeno Kraljevstvo još bi bilo dio strukture koja poštuje narode i zemlje, ne nameće imigrantsku politiku i sporazume s veoma teškim posljedicama po našu industriju i poljoprivredu - izjavila je Le Pen danas na konferenciji za novinare u bugarskoj prijestonici Sofiji.

Le Pen je kazala kako EU želi da kazni Britaniju "nametanjem uslova koji su neprihvatljivi ogromnoj većini ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu i članovima britanske vlade".

- Ideja je nanijeti što je moguće više zla Ujedinjenom Kraljevstvu kako se druge zemlje ne bi pobunile protiv EU ili sadržaja EU - dodala je.

Le Pen, koja zajedno s ostalim visokim čelnicima evropske krajnje desnice prisustvuje sastanku Pokreta za Evropu slobodnih nacija, također je raspravljala o načinima za poboljšanje nastupa ekstremne desnice na evropskim izborima u maju naredne godine, prenosi agencija AP.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!