13°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

16.11.2018 / 17:12 Regija - Specijalni sud u Beogradu

Četvorici dilera 33 godine zatvora, oduzeta tona kanabisa

Četvorici dilera 33 godine zatvora, oduzeta tona kanabisa
Ilustracija / Vijesti.ba
Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 33 godine i šest mjeseci zatvora četvoricu optuženih za dilovanje droge i naložio da im se oduzme skoro hiljadu kilograma kanabisa.

Dragan Glišić je osuđen na 11 godina zatvora, uz mjeru bezbjednosti oduzimanja oko 995 kilograma kanabisa sa, kako navodi sud, psihoaktivnom kontrolisanom supstancom THC (tetrahidrokanabinol) u masenom udjelu većem od 0,3 odsto.

Dragan Popović osuđen je na osam i po godina zatvora, a Predrag Isidorović i Vladimir Kesić na po sedam godina zatvora.

Sva četvorica su osuđena zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i obavezana da sudu naknade troškove krivičnog postupka, o čijoj će visini naknadno biti odlučeno.

Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni, njihovi branioci kao i tužilaštvo za organizovani imaju pravo da se žale.

Nakon izricanja presude, sud je donio rješenje kojim je Glišiću i Popoviću ukinuo pritvor i odredio im zabranu napušanja stana uz primjenu elektronskog nadzora (kućni pritvor sa nanogicom).

Oni su upozoreni da se prema njima može odrediti pritvor ukoliko prekrše izrečene mjere zabrane.

Isidoroviću i Kesiću je produžen kućni pritvor.

Oni su uhapšeni u martu prošle godine, kada je droga pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke.

Marihuana je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima.

Policija je tada saopštila da je droga odatle trebalo da bude prebačena u nekoliko vozila radi daljeg transporta, a da je krajnje odredište bila Zapadna Evropa.


(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo