17°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

16.11.2018 / 15:00 BiH - Žarko Korać za Vijesti.ba

Brnabić je politički diletant, o genocidu u Srebrenici govori kao Šešelj

Brnabić je politički diletant, o genocidu u Srebrenici govori kao Šešelj
Žarko Korać / Vijesti.ba
Srbija će teško popravljati odnose sa susjedima, posebno sa BiH, brutalnim iskrivljavanjem onoga što je očigledna istina, a to je da je Haški sud u nizu presuda rekao da je zločin u Srebrenici bio genocid.

Rekao je ovo za Vijesti.ba poslanik LDP-a u Skupštini Srbije Žarko Korać, analizirajući istup premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je u intervjuu za DW negirala srebrenički genocid.  On je ocijenio da je intervju srpske premijerke bio skandalozan i sraman, te da se najsporniji dio razgovora upravo odnosi na izrečene stavove o Srebrenici. Osim ovoga, prema njegovim riječima, Brnabić je pokazala da ne poznaje političku scenu u Srbiji.

"Ona je politički diletant. Skupština Srbije usvojila je Rezoluciju o zločinu u Srebrenici. U tom dokumentu se eksplicitno ne govori da je u Srebrenici bio genocid, ali se na početku kaže da je to zločin koji je odlukama Suda u Hagu označen kao genocid", navodi Korać.

Kako ističe, premijerka Srbije je u spornom intervjuu o Srebrenici govorila i davala obrazloženja poput lidera srpskih radikala Vojislava Šešelja.

"Brnabić se pridružila dugoj plejadi negatora tog zločina", zaključuje naš sagovornik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo