Sarajevo -4 °C Srijeda 20.02.


15.11.2018. / 13:09h Politika - Novoizabrani član Predsjedništva BiH

Dodik: Zalagaću se da BiH što prije dođe do kandidatskog statusa EU

Dodik: Zalagaću se da  BiH što prije dođe do kandidatskog statusa EU
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Irske u BiH Majlsom Gajranom.

Dodik je zahvalio Gajranu na čestitkama na izbornom uspjehu i naglasio da će se na novoj funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH založiti za uspostavljanje dogovora u vezi zajedničkog interesa na nivou BiH, uz poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, ali ne i nametnutih rješenja visokog predstavnika.

Predsjednik Republke Srpske prenio je irskom ambasadoru da će se Republika Srpska u narednom periodu usredsrediti isključivo na ekonomska pitanja, a da će se kao član Predsjedništva BiH zalagati za stabilnost institucija i političke situacije u BiH, kao i za to da BiH što prije dođe do kandidatskog statusa na putu ka Evropskoj uniji.

- Želimo fleksibilniji odnos Brisela prema tom statusu i zalagaću se za zajedničku izjavu članova Predsjedništva BiH kojom ćemo pozvati Evropsku uniju da nas u što skorije vrijeme prime u status kandidata. Time bi BiH dobila novi podsticaj i dinamiku - rekao je predsjednik Republike Srpske, dodajući da očekuje da se na nivou BiH napravi napredak na planu ekonomije i da se uđe u veliki investicioni proces izgradnjom infrastrukture.

Dodik i Gajran saglasili su se da bi dobro bilo da BiH sa Irskom, koja je izuzetno rastuća ekonomija, razmijeni pozitivna iskustva, saopšteno je.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još