13°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

15.11.2018 / 09:52 Ljepota i Zdravlje - 19. novembra u Sarajevu

Stručno predavanje Poliklinike Glavić "Neurorehabilitacija robotikom"

Stručno predavanje Poliklinike Glavić “Neurorehabilitacija robotikom” će se održati 19. novembra u Sarajevu, u Terme Spa Hotelu Ilidža od 16.00 do 18.00 sati.

Predavanje će održati stručni tim liječnika specijalista fizikalne medicine i neurologije kao i glavni terapeuti Poliklinike Glavić Dubrovnik i Zagreb.
 
Kako bi što jasnije dočarali ovaj jedinstven concept liječenja, stručno osoblje će upoznati sve prisutnei zainteresirane sa sljedećim temama i pitanjima:
-    Šta je neurorehabilitacija robotikom?
-    Na kojem principu funkcionira rehabilitacija?
-    Koje su indikacije za neurorehabilitaciju robotikom?
-    Vrste robotskih uređaja i koje su im namjene?

Neurorehabilitacijski centar prvi je takve vrste u aktivnom liječenju robotikom za jugoistočnu Evropu, a također je i najveći regionalni centar koji do sad bilježi iznimne uspjehe u vraćanju funkcionalnosti kod pacijenata s pretrpljenim moždanim udarom, pacijentima s cerebralnom paralizom, multiplom sklerozom, traumatskim ozljedama mozga i kičme, mišićnih atrofija i drugih indikacija.

Na predavanju će govoriti i djevojka iz BiH, Aldina J., koja je najveća junakinja dosadašnjeg pothvata u neurorehabilitaciji.  Nakon što ju je krajem 2016. godine pogodio INZULT LEĐNE MOŽDINE u razini Th7-Th12 S POSLJEDIČNOM PARAPLEGIJOM i HOD "ZAMIJENIO" INVALIDSKIM KOLICIMA, liječila se u Novoj Kaledoniji, zatim i u Švicarskoj, a bez značajnijih pomaka i oporavka svoga stanja nije se predavala, te je željela nastaviti liječenje baš u Poliklinici Glavić. Nakon sedam sedmica na rehabilitaciji u Dubrovniku, Aldina ponovo korača na svojim nogama.

Poliklinika Glavić radi i djeluje više od 20 godina, prateći najnovije trendove liječenja postavlja nove standarde modernog pristupa medicini i odnosa prema pacijentima.

Izuzevši prethodno spomenute najsavremenije tehnologije, ono što također ističe Polikliniku i čini je posebnom su česte humanitarne akcije, kao i prijateljska i porodična atmosfera koja vlada i motivira njene pacijente za još boljim i bržim napretkom.

Svi zainteresirani imat će priliku obaviti kratke konsultacije sa stručnim timom klinike uz obaveznu prethodnu najavu.

 

(Vijesti.ba)
 

 

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo