19°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

09.11.2018 / 16:45 Politika - Odgovor lidera SDP-a

Nikšić: Logikom Izetbegovića 400 hiljada građana je glasalo za promjene

 Nikšić: Logikom Izetbegovića 400 hiljada građana je glasalo za promjene
Foto: Vijesti.ba
Nakon sjednice stranačkog predsjedništva lider SDA Bakir Izetbegović jučer je ustvrdio da SDA u zadnja tri turnusa osvaja otprilike blizu 300 hiljada glasova.

- SDA podržavaju patrioti glasači koji su privrženi BiH i tradicionalnim bošnjačkim vrijednostima. Razumljivo je da smo rivali i da se u predizbornoj kampanji izgovore neke teške riječi, ali poslije izbora se treba zajednički raditi. Napad na SDA je napad na 300.000 birača“, kazao je Izetbegović i upitao: 
 
- Da li su bitne fotelje na kantonalnom nivou ili napraviti snažan bosanski front koji će zemlju povući naprijed? SDA je opredijeljena za formiranje vlasti sa što više jakih stranaka u poziciji. 
 
Lider SDP-a Nermin Nikšić u izjavi za Vijesti.ba kaže da se iz ovih izjava vidi kako u SDA misle da su pozvani određivati mjeru svemu, ko je patriota, a ko nije, ko je pravi Bošnjak, a ko to nije. Dodaje da je iz Izetbegovićevih izjava vidljiva nervoza SDA i da im je na naplatu došla njihova politika ličnih interesa ispred svega drugog, te njihova bahatost iz kampanje, ali i cijelog proteklog mandata.
 
- Kako s ljudima koji tako razmišljaju praviti bilo kakve dogovore. Može li se vjerovati ljudima koji su prije mjesec za sve druge govorili da su izdajnici, da su prodali zemlju Dodiku i Čoviću, a sad su im ti isti odjednom patriote i poželjni partneri?, keže Nikšić i dodaje da SDA ne treba u drugima tražiti uzrok svojih problema, već treba da uvide kako su oni i njihova politika koju provode uzrok problema. 
 
- Na koncu, da se poslužim njihovom logikom, više od 400.000 građana čiji glasovi nisu pokradeni u ovoj opštoj krađi, glasalo je za promjenu - izjavio je Nikšić.


 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo