18°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

09.11.2018 / 10:22 Ekonomija - Tjenđin

Turistička ponuda Banje Luke na sajmu u Kini

Turistička ponuda Banje Luke na sajmu u Kini
Foto: Vijesti.ba
Predstavnici Grada Banja Luka i Turističke organizacije Banja Luka učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u kineskom gradu Tjenđin.

Načelnica gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić kazala je da je to jedinstvena prilika da se Banja Luka pojavi na turističkoj mapi istoka, a posebno nakon što je taj grad odnedavno potpisnik memoranduma o saradnji sa kineskim gradom Tjenđin.
 
Učešće na sajmu je prilika da se Banja Luka predstavi sa turističkom ponudom adrenalina, manifestacija, te kulturno-istorijskog naslijeđa.
 
-Pozicioniranja Banje Luke i njene regije kao turističke destinacije na kineskom tržištu omogućeno je razvojem novih avio-linija sa Aerodroma Banja Luka, ali i uspostavljanjem privredne i kulturne saradnje Republike Srpske i Kine – naglasila je Trivić.
 
Program turističke ponude Banje Luke predstavljen je i zamjenici gradonačelnika Tjenđina Cao Xiao Hong, koja je svečano i otvorila sajam.
 
Predstavljanje Banje Luke na Sajmu turizma u Tjenđinu omogućeno je kroz podršku Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo