Nedjelja 24.02.


08.11.2018. / 23:23h Regija - Federica Mogherini

Srbija i Kosovo da se uzdrže od riječi, akcija i mjera suprotnih duhu normalizacije

Srbija i Kosovo da se uzdrže od riječi, akcija i mjera suprotnih duhu normalizacije
Služba visoke predstavnice EU za spoljnu i politiku bezbednosti Federike Mogerini se oglasila povodom sastanaka sa Hašimom Tačijem i Aleksandrom Vučićem.

Navedeno je da je ona u Briselu priredila "sastanak na visokom nivou dijaloga s predsjednikom Kosova i predsjednikom Srbije".
 
"Evropska unija očekuje da Srbija i Kosovo brzo ispune svoje obaveze prema dijalogu, imajući u vidu direktnu povezanost sveobuhvatne normalizacije odnosa među njima, i konkretnih izgleda njihovih aspiracija prema EU" - piše u saopštenju.
 
"U svojim razgovorima s dvojicom predsjednika, Federika Mogerini je naglasila potrebu Kosova i Srbije da obezbijede uslove za dijalog i da se uzdrže od riječi, akcija i mjera suprotnih duhu normalizacije", piše u tekstu.
 
Na kraju saopštenja se kaže da su "razgovarali o potrebnim koracima za put naprijed i odlučili da ostanu u stalnom kontaktu narednih dana da bi procijenili ono što slijedi današnjem sastanku".

 

(Vijesti.ba / Tanjug)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!