18°C
Mostar 25°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 23°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

08.11.2018 / 17:46 Ostali sportovi - Olimpijski komitet BiH

Održan simpozij NTS u susret EYOF-u

Održan simpozij NTS u susret EYOF-u
Foto: FENA / Vijesti.ba
U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine održan je simpozij NTS "U susret Evropskom olimpijskom festivalu mladih EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo - Edukacija za volontere".

Ciljna grupa Simpozija bili su volonteri, internacionalni kao i regionalni učesnici, koji su selektirani na osnovu njihovih kvalifikacija, poznavanja stranih jezika i stručnih kompetencija. Program je realiziran po principu cjelodnevnih predavanja iz oblasti komunikologije, identiteta i brendiranja države Bosne i Hercegovine te promoviranja olimpijskih vrijednosti - prijateljstva, izvrsnosti i poštovanja.
 
I radionice koje su se odvijale u timovima i bile usmjerene ka zajedničkom i praktičnom prevazilaženju problema, bile su sastavni dio programa.
 
Cilj volonterskog programa je bio pružanje podrške u određenim segmentima organizacije EYOF-a 2019. Putem interaktivnih predavanja, budućim volonterima su približene vrijednosti Olimpijskog pokreta, zajedništva, te su im dati alati za rješavanje situacija a kojima će se susretati u radu s olimpijskim komitetima i timovima iz Evrope.
 
Među učesnicima je bio veliki broj osoba iz doplomatskog kora koje su pokazale spremnost da se diplomatska zajednica u BiH aktivno involvira te će u novije vrijeme intenzivirati suradnju s Olimpijskim komitetom Bosne i Herzegovine i formom EYOF 2019 kako bi zajedničkim snagama doprinijeli što uspješnijoj realizaciji EYOF-a Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019.
 
Ovakva vrsta edukacije će sigurno pomoći volonterima da što spremnije dočekaju mlade sportiste i njihove delegacije iz 46 zemalja Evrope jer upravo volonteri definirajusliku događaja i oni su pravo lice Festivala i zemlje u kojoj se održava, navedeno je u saopćenju iz Olimpijskog komiteta BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo