Sarajevo -2 °C Srijeda 23.01.


08.11.2018. / 13:39h BiH - U sarajevskoj Vijećnici

'Tourism Networking Forum' okupio turističke radnike u Sarajevu

'Tourism Networking Forum' okupio turističke radnike u Sarajevu
Manifestacija "Tourism Networking Forum" okupila je danas u sarajevskoj Vijećnici turističke radnike i one iz srodnih djelatnosti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja s turizmom.

Ema Bukovica iz Agencije EBBE COMMS koja je organizator foruma navela je da se program manifestacije sastoji od edukacijskih predavanja, poslovnog umrežavanja i izložbenog djela.

- Na konferencijskom dijelu regionalni i svjetski stručnjaci će učesnicima foruma predstaviti savremene komunikacijske trendove, nove vidove marketinga i inovacije u turizmu - rekla je Bukovica.

Dodala je da će u 19 sati početi poslovno umrežavanje, upoznavanje i razmjena ideja učesnika.

Straučnjak iz oblasti digitalnog marketinga Dino Oreški istakao je da je današnja konferencija prvi korak ka postavljanju Bosne i Hercegovine na turističku mapu Evrope.

- BiH ima čime privući turiste iz cijelog svijeta i ovakvi događaji su dobar način da to i postigne - naveo je Oreški.

Ivan Bildi iz Agencije "Likes and Cookies" kazao je da će turistički radnici iz njegove prezentacije moći vidjeti kako mogu poboljšati prodaju svojih aranžmana, ali i da generalno povećaju vidljivost regije kao turističke destinacije.

Grad Sarajevo će na forumu promovisati sadržaje Olimpijskog bazena Otoka i Evropski omladinski olimpijski festival - EYOF.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!