Sarajevo 6 °C Petak 18.01.


08.11.2018. / 11:48h Politika - Nakon izlaska NDP-a iz SzP

PDP: Ostajemo dosljedni principima i bićemo korektivni faktor vlasti

PDP: Ostajemo dosljedni principima i bićemo korektivni faktor vlasti
Nakon što je predsjednik NDP Dragan Čavić sinoć objavio da njegova stranka više neće biti članica Saveza za pobjedu, komentar smo zatražili od, sad već bivših, koalicionih partnera.

Iz PDP-a kažu da će ostati dosljedni svojim principima i programskim načelima.

"Snažnije i konstruktivnije nego ikada, štitićemo svaki interes Republike Srpske i njenih građana. PDP nastaviti da radi i insistira na obnovi Srpske – ekonomskoj, socijalnoj, demografskoj, bezbjednosnoj, ali i što je važnije nego ikada ranije - moralnoj obnovi", ističe za Vijesti.ba portparol ove stranke Anja Petrović, te dodaje:

"Bez snažnog korektivnog faktora vlasti, ne može postojati ni zdravo, slobodno, prosperitetno i demokratsko društvo gdje se cijene sposobnost, a ne podobnost, gdje su svi jednaki pred zakonom, u kojem mladi ostaju  i gdje svi imaju obezbijeđene uslove za život dostojan čovjeka".

Kako naglašava, PDP je jedinstven tim koji će principijelno biti taj korektivni faktor i neće odustati od borbe za bolju, jaču, praveniju i prosperitetniju Republiku Srpsku.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!