Sarajevo 0 °C Srijeda 12.12.


08.11.2018. / 11:17h Crna hronika - PU Doboj

Za pet dana na području Doboja sankcionisano 332 vozača

Za pet dana na području Doboja sankcionisano 332 vozača
Pripadnici Policijske uprave Doboj u periodu od 1. do 5. novembra kaznila je 332 vozača od ukupno 886 kontrolisana, i to zbog prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz ove Uprave.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 286 vozača je prekoračilo brzinu kretanja motornih vozila, a od toga je 239 vozača prekoračilo brzinu kretanja od 11 do 20 km/h, 39 vozača je prekoračilo brzinu kretanja od 21 do 30 km/h,  dok je osam vozača prekoračilo brzinu za više od 31 km/h.

Alkotestirano je 597 vozača dok su dva vozača  odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena i sankcionisana 93 vozača, od kojih je 11 lišeno slobode.

Kontrola saobraćaja je naročito bila usmjerena na mjestima i dionicama puteva na kojima je evidentiran najveći broj saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica.

"Policijska uprava Doboj će i u narednom periodu provoditi aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u našoj operativnoj nadležnosti.

Vožnja u alkoholisanom stanju zajedno sa drugim faktorima, uz razvijenu veću brzinu kretanja vozila, jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda koje mogu biti kobne za sve učesnike saobraćaju", nali su u PU Doboj i apelovali na građane da savjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju i da se pridržavaju zakonskih propisa i uslova na putu.


(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!