Sarajevo -2 °C Srijeda 23.01.


07.11.2018. / 15:55h Politika - Dženan Đonlagić za Vijesti.ba

Falatar politički, a sada i ljudski gubitnik - neće pokvariti saradnju bloka stranaka

Falatar politički, a sada i ljudski gubitnik - neće pokvariti saradnju bloka stranaka
Nakon što je Boriša Falatar, kandidat Naše stranka za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, gostujući na HRT-u svog protukandidata Željka Komšića optužio za nacionalizam, ratnohuškačku retoriku i pogoršanje odnosa između Bošnjaka i Hrvata, reagirao je u izjavi za Vijesti.ba potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić.

- Ne želim uopšte trošiti puno riječi i baviti se gospodinom Falatar Borišom, osim što ću samo reći da je u predizborno vrijeme bio samo politički gubitnik, dok je u ovom postizbornom periodu sa posljednjim uvredama izrečenim u inostranstvu (na HRT-u) prema novoizabranom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću postao i definitivni gubitnik na ljudskom nivou, rekao je Đonlagić i dodao:
 
-Tako govoriti izvan Bosne i Hercegovine za nekoga ko je sada i tvoj kolektivni šef države je u najmanju ruku hinjski i neljudski.
 
Komentirao je i da li bi ovo moglo pokvariti odnose sa strankama lijevo-građanske orijentacije, i Našom strankom.
 
- Što se pak tiče saradnje DF-a sa strankama lijevo-građanske orijentacije, uključujući i naravno Našu stranku (NS), ostajemo čvrsto i do kraja opredijeljeni za istu i to kako ste i naveli na programskim principima, kako bi u konačnici uradili nešto da svim građanima bude bolje i da naša država Bosna i Hercegovina bude uspješnija nego što je bila u posljednje dvije decenije. To je najvažnije, rekao je Đonlagić za Vijesti.ba.
   

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 98

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još