17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

22.10.2018 / 08:19 BiH - AMSBIH

Promet jutros bez smetnji i posebnih ograničenja

Promet jutros bez smetnji i posebnih ograničenja
Foto: Vijesti.ba
Na većini cestovnih pravaca promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

 Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.
 
 Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
 
Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene)promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.
 
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Visoko zbog izvođenja radova na mostu promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom (smjer Zenica - Sarajevo).
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf  - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.
 
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
 
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
 
- M-5 ulaz u Ključ, Donji Vakuf - Travnik (Komar), Blažuj - Gromiljak (Gladno Polje i Kiseljak),
 
- M-6 Stolac - Domanovići,
 
- M-14 Srbljani - Krupa,
 
- M-15 Livno - Priluka
 
- M-18 Semizovac - Srednje, Olovo - Kladanj (Karaula),
 
- R-415a Šipovo - Baraći.
 
Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.
 
Zbog radova na mostu preko rijeke Usore, obustavljen je promet na dionici R-474 Jelah - Piljužići. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila iznad 7,5 t mogu koristiti pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 
Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.
 
Zbog radova u Mostaru obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitak).
 
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
 
Zbog izvođenja radova u Crnoj Gori ne preporučuje se korištenje GP Deleuša u vremenu od 09.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 sati.
 
Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz AMSBIH-a.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo