18°C
Mostar 16°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

21.10.2018 / 20:00 BiH - Ibrahim Dedić za Vijesti.ba

Šatorović i Bajramović zataškavaju kriminalne malverzacije

Šatorović i Bajramović zataškavaju kriminalne malverzacije
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS (SSOOiOKS) Ibrahim Dedić vanredni kongres SSSBiH u Zenici okarakterisao je klasičnom farsom u režiji Ismeta Bajramovića i Selvedina Šatorovića.

Podsjetimo, Šatorović je danas jednoglasno izabran za predsjednika SSSBiH, a podršku su mu dali svi prisutni delegati, njih 71.

Međutim, Dedić u razgovoru za Vijesti.ba podsjeća kako su upravo Bajramović i Šatorović poništili 14. kongres SSSBiH iz februara ove godine, koji je po Statutu morao biti nastavljen.

- Poništili su i sve odluke s tog kongresa i zakazali naredni, koji je po mom mišljenju nelegalan i nelegitiman, jer ga nije podržao veći broj granskih sindikata - kaže Dedić.

Ističe kako je sama činjenica da je Šatorović danas dobio stopostotnu podršku uvreda za inteligenciju i radnički pokret u BiH.

- Imajući u vidu da veći broj granskih sindikata nije podržao ove aktivnosti, da je sve izvedeno u strogoj tajnosti, kao i da je to urađeno u Zenici, odakle je i sam Šatorović, sve to govori o dirigovanoj i režiranoj aktivnosti Bajramovića i Šatorovića. Njima obojici je cilj da zataškaju neke malverzacije koje su se dosada dešavale u SSSBiH, pa im je stoga bilo potrebno da na čelu SSSBiH ostane podobna osoba koja će to i dalje prikrivati, zataškavati i raditi onako kako je dosad rađeno - rekao je Dedić.

Nije mu jasno zbog čega je Šatorović bio jedini kandidat, "osim da se zaista želio dovesti neko podoban ko će samo zataškati ranije nezakonite finansijske malverzacije".

- Mislim da će se ostali granski sindikati organizirati i neće pristati na ovakvo blamiranje i uništavanje sindikalnog pokreta u BiH. Krajnje je vrijeme da se zdrave grane SSSBiH reorganizuju i na neki način zaustave njegovo dalje urušavanje i uništavanje. Mora se osnovati sindikat na nivou FBiH, koji će istinski zastupati prava radničke klase - zaključuje Dedić u razgovoru za Vijesti.ba.


D.K.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo