16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

21.10.2018 / 16:50 Fudbal - BHT Premijer liga BiH

Krupa i Radnik remizirali u utakmici bez pogodaka

Krupa i Radnik remizirali u utakmici bez pogodaka
Arhiv / Vijesti.ba
Utakmice Krupe i Radnika u najvećem broju slučajeva okončane su bez pobjednika (sedam remija u devet mečeva). Ta tradicija održana je i danas.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma sadržajno, ali oba vratara su sačuvala vlastite mreže. Na početku meča Đelmić je imao nekoliko prilika da dovede Radnik u vodstvo, posebno u sedmoj minuti. Zaobišao je golmana Krupe Markovića, ali je Karišik na samoj liniji spriječio da njegov udarac završi u golu. Nekoliko poluprilika zatim je imao i Hadžić kod Bijeljinaca, ali bez uspjeha.

Uzvratila je i Krupa u 22. minuti, ali kapiten Milanović pogađa stativu. Do kraja prvog poluvremena bilo je još polušansi na obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu meča ritam utakmice je opao, kao da su obje ekipe bile zadovoljne s bodom, tako da nisu previše rizikovale. Ipak, Krupa je u zadnjih petnaestak minuta bila nešto konkretnija, a veliku priliku u situaciju “jedan na jedan” propušta realizirati Lukić u 76. minuti.

Do kraja susreta ostalo je miroljubivih 0:0, remi je očito bio zadovoljavajući rasplet za oba sastava.

Krupa – Radnik 0:0

Stadion u Krupi na Vrbasu. Gledalaca oko 1.500. Glavni sudija: Luka Bilbija (Prijedor).

KRUPA: Marković, Redžić, Karišik, Lukić, Makitan, Nikodijević, Aganspahić (Golubović), Savić, Nikolić, Milanović (Crnov), Maksimović.

RADNIK: Lučić, Franić, Radović, Martinović, Peco (Brković), Sušić (Mekić), Đelmić (Glišić), Vasić, Hadžić, Đurić, Isić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo