Sarajevo 7 °C Petak 18.01.


19.10.2018. / 20:30h Politika - Vučić bez podrške

Nestala pompezno najavljivana Deklaracija o opstanku srpskog naroda

Nestala pompezno najavljivana Deklaracija o opstanku srpskog naroda
Krajem prošle i početkom ove godine Deklaracija o opstanku srpskog naroda bila je jedna od top tema u medijima, a javnost je uvjeravana da će dokument u najskorije vrijeme biti usvojen.

Čak su postojala uvjeravanja da je Deklaracija napisana i pripremljena za potpis. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tražio da ne bude objavljena jer je želio da za ovaj dokument obezbjedi što širu podršku u Srbiji, ali i međunarodnoj zajednici.
 
Predsjednica Ekonomskog savjeta PDP Jelena Trivić javno je postavila pitanje i dala odgovor. Ona je napisala:
 
- Zna li neko dokle se stiglo sa Deklaracijom o opstanku srpskog naroda? Ah da, izbori prošli, treba formirati vlast. Kod nas se patriotizam sveo na nivo pojavnog, lažnog, pseudopatrotizma, njegove parodije i iskrivljene svijesti o tome šta znači biti patriota.
 
I dok je Deklaracija o opstanku srpskog naroda na čekanju, bilježi se sve veći broj odlazaka ljudi, odnosno čitavih iz RS i Srbije.
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još